ΜΑΖΙ, ΠΟΤΕ του Fatih Akin

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Γερμανία-Τουρκία/Germany-Turkey, 2004, εγχρ./col.
Σκην./Dir.: Fatih Akin. Σεν./Scr.: Fatih Akin. Φωτ./Cin.: Rainer Klausmann. Μοντ./Ed.: Andrew Bird. Μουσ./Mus.: Maceo Parker, Alexander Hacke. Ηθ./Cast: Birol Ünel, Güven Kiraç, Sibel Kekilli. Παρ./Prod.: Ralph Schwingel, Stefan Schubert, Andreas Schreitmüller, Arte, Bavaria Film International, Corazón International, Panfilm. Διαν/Dist.: Odeon. Διάρκεια/Dur.: 121΄.

Ο Καχίτ είναι ένας 40χρονος Τούρκος που ζει στην Γερμανία. Μετά τον θάνατο της αγαπημένης του γυναίκας έχει παρατήσει τη ζωή του, μέχρι που ένα βράδυ -σκόπιμα- τρακάρει το αυτοκίνητό του σε έναν τοίχο. Στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται, συναντά τη Σιμπέλ, η οποία, επίσης, προσπάθησε να αυτοκτονήσει εξαιτίας της παραδοσιακά αυστηρής οικογένειάς της. Ζητά από τον Καχίτ να κάνουν έναν λευκό γάμο ώστε να μπορέσει να απαλλαγεί από την οικογενειακή καταπίεση που της ασκείται, λέγοντάς του ότι ενδιαφέρεται για γάμο με απόλυτη ελευθερία σχέσεων με άλλους ανθρώπους. Ο Καχίτ δέχεται κι αρχικά απλώς συγκατοικούν αλλά, στην πορεία, ζώντας μαζί, είναι μοιραίο να ερωτευτούν.

Την ταινία προτείνει ο Ιωσήφ Πρωϊμάκης
Με Χρυσή Άρκτο στο Βερολίνο το 2004 και πάνω από μια ντουζίνα ευρωπαϊκές διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένων αυτών της Καλύτερης Ευρωπαϊκής Ταινίας και του Βραβείου Κοινού στα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, το Head On δεν καθιέρωσε μονάχα τον Fatih Akin ως μια απ' τις πιο δυναμικές φωνές του σύγχρονου ευρωπαϊκού κινηματογράφου, αλλά εισήγαγε με δύναμη και ορμή μια νέα, διαπολισμική οπτική της ευρωπαϊκής κοινωνίας, αναζητώντας τη θέση του ανθρώπου σ' έναν κόσμο που τον διώχνει, μέσα απ' τη θέση του απέναντι σ' ένα συναίσθημα που τον τρομοκρατεί: την ασυμβίβαστη αγάπη.

MAZI ΠΟΤΕ 02

Διαβάστηκε 9133 φορές

Trailer

footer-34th-sponsors