ΦΑΝΝΥ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του Ingmar Bergman

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σουηδία-Γαλλία-Δυτ. Γερμανία/Sweden-France-West Germany, 1982, εγχρ./col.
Σκην./Dir.: Ingmar Bergman. Σεν./Scr.: Ingmar Bergman. Φωτ./Cin.: Sven Nykvist. Μοντ./Ed.: Sylvia Ingemarsson. Μουσ./Mus.: Daniel Bell. Ηθ./Cast: Bertil Guve, Pernilla Allwin, Kristina Adolphson. Παρ./Prod.: Jörn Donner, Cinematograph, Svenska Filminstitutet, Gaumont. Διαν/Dist.: Rosebud. Διάρκεια/Dur.: 188΄.

Οι πρωταγωνιστές της ταινίας είναι τα δύο παιδιά της πληθωρικής και εκκεντρικής οικογένειας των Έκνταλ σε μια σουηδική πόλη στις αρχές του εικοστού αιώνα. Οι γονείς τους, Όσκαρ και Έμιλυ, είναι αντίστοιχα ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της τοπικής θεατρικής σκηνής. Μετά τον πρόωρο θάνατο του πατέρα τους, η χήρα του παντρεύεται τον επίσκοπο της πόλης και μετακομίζουν στο αυστηρό και γεμάτο απαγορεύσεις σπίτι του, όπου τα παιδιά νιώθουν αμέσως δυστυχισμένα.

Την ταινία προτείνει ο Αχιλλέας Κυριακίδης
Η ταινία είναι ένα ταξίδι στην παιδική ηλικία της αθωότητας, αλλά και ένας φόρος τιμής στην αθωότητα της τέχνης – και όχι μόνο της κινηματογραφικής. Η τιμή αυτή αποδίδεται με όλη την ευγένεια και την κομψότητα ενός μεγαλοφυούς δημιουργού που δε δίστασε να βγει έξω από τα χωρικά ύδατα της υπαρξιστικής, κιρκεγκοριανής προβληματικής του και ν’ ανοιχτεί στη μαγεία της καθαρής αφήγησης.

FANNYALEXANDER02

Διαβάστηκε 8819 φορές

Trailer

footer-34th-sponsors