ΣΥΝΤΟΜΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ του David Lean

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αγγλία/UK, 1945, μ/α/b&w.
Σκην./Dir.: David Lean. Σεν./Scr.: Noel Coward, Ronald Neame, David Lean. Φωτ./Cin.: Robert Krasker. Μοντ./Ed.: Jack Harris. Μουσ./Mus.: John Hollingsworth. Ηθ./Cast: Celia Johnson, Trevor Howard, Stanley Holloway. Παρ./Prod.: Noel Coward, Cineguild Production. Διαν/Dist.: Filmtrade. Διάρκεια/Dur.: 86΄.

Όταν η Λόρα Τζέσσον και ο δρ. Άλεκ Χάρβει συναντιούνται τυχαία σε ένα σιδηροδρομικό σταθμό, καθόλου δεν σκέφτονται ότι πολύ σύντομα θα βρεθούν παράφορα ερωτευμένοι. Η Λόρα κάθε Πέμπτη κατεβαίνει στην πόλη για ψώνια και για να πάει στον κινηματογράφο, οπότε κι ο Άλεκ πολύ σύντομα αρχίζει να την συνοδεύει τόσο στο γεύμα της όσο και στο σινεμά. Και οι δύο τους είναι παντρεμένοι με παιδιά, αλλά απολαμβάνουν την μεταξύ τους παρέα τόσο που δεν σταματάνε να βλέπονται. Καθώς αντιλαμβάνονται ότι είναι πραγματικά ερωτευμένοι, πρέπει να αντιμετωπίσουν το ψυχικό μαρτύριο που γεννά η συνειδητοποίηση ότι οποιαδήποτε μελλοντική σχέση γι' αυτούς είναι απόλυτα απαγορευμένη.

Την ταινία προτείνει ο Ρόμπυ Εκσιέλ
Δύο καθημερινοί άνθρωποι, μια τυχαία γνωριμία, ένα παράνομο ρομάντζο. Η αλλιώς, πώς το απλό χρονικό ενός σύντομου φλερτ μπορεί να μετατραπεί σε μια βροντερή φιλμική συμφωνία, μια ακριβή εξερεύνηση του ανεκπλήρωτου ερωτικού πόθου και μαζί ένα υπαινικτικό πορτρέτο της «κουμπωμένης» μεταπολεμικής Αγγλίας. Το αριστούργημα του Ντέιβιντ Λιν.

brief-encounter-02

 

Διαβάστηκε 8760 φορές

Trailer

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « SENSO του Luchino Visconti Ο ΠΟΡΤΟΦΟΛΑΣ του Robert Bresson »

footer-34th-sponsors