Συγχαρητήρια στους Αισιόδοξους?

All Cats are Brilliant. Ελλάδα/Greece, 2013,  εγχ./col. Σκην./Dir.: Κωνσταντίνα Βούλγαρη /Constantina Voulgaris. Σεν./Scr.: Κωνσταντίνα Βούλγαρη /Constantina Voulgaris. Φωτ./Cin.: Βασίλης Κλωτσοτήρας / Vassilis Klotsotiras. Μοντ./Ed.: Kenan Akkawi. Μουσ./Mus.: Νίκος Βελιώτης/Nikos Veliotis. Ηθ./Cast: Μρία Γεωργιάδου/Maria Georgiadou, Δημήτρης Ξανθόπουλος/Dimitris Xanthopoulos, Θέμις Μπαζάκα/Themis Bazaka, Δημήτρης Πιατάς/Dimitris Piatas. Παρ./Prod.: Ελένη Αφεντάκη / Eleni Afentaki. Διάρκεια/Dur.: 88΄.

Η Ηλέκτρα μοιράζει τον χρόνο και τις ευθύνες τις ανάμεσα στον Πέτρο, νεαρό γιό μικροαστών γονέων, στον οποίο κάνει μπέιμπισίτινγκ, στους συντηρητικούς γονείς της, στις φθίνουσες φιλοδοξίες της γύρω από μία καλλιτεχνική καριέρα, και στο διάχυτο πολιτικό ακτιβισμό στον οποίο όλο και περισσότεροι φίλοι της στρατεύονται.

Συγχαρητήρια στους Αισιόδοξους 3

Την ταινία προτείνει ο Βαγγέλης Ραπτόπουλος:

raptopoulos“Αυτό που κυρίως μου άρεσε στο «Συγχαρητήρια στους αισιόδοξους?» της Κωνσταντίνας Βούλγαρη, είναι η αμεσότητα και το αβίαστο της ταινίας, η οποία κρατάει χαμηλούς τόνους παρότι το θέμα της είναι κοινωνικά κραυγαλέο. Η Μαρία Γεωργιάδου λάμπει στον πρωταγωνιστικό ρόλο, και ο Νίκος Βελιώτης υπογράφει την εξαίσια μουσική. Τέλος, η καταγραφή της καθημερινότητας των αναρχικών στα Εξάρχεια, δίνει στην ταινία την αξία ενός σπάνιου ντοκουμέντου.

Ο χαρακτήρας της βασικής ηρωΐδας μένει μάλλον ανολοκλήρωτος. Άλλο μειονέκτημα είναι ένα είδος εξωραϊσμού του αναρχικού χώρου. 

Προσωπικά, η κρίση με ωθεί να αγκαλιάσω τα ντόπια έργα τέχνης. Εύχομαι, μάλιστα, η στάση αυτή να γενικευτεί, γιατί, εάν δεν ενδιαφερθούμε για τον συλλογικό εαυτό μας, η κρίση όχι μόνο δεν θα ξεπεραστεί, αλλά διαρκώς θα βαθαίνει.”

Trailer

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Η Μαμά και η Πουτάνα Η Αλίκη στις Πόλεις »

footer-34th-sponsors