Ο Καθρέφτης

Zerkalo. Ρωσία/Russia, 1975, μ/α./b&w, εγχ./col. Σκην./Dir.: Andrei Tarkovsky. Σεν./Scr.:Andrei Tarkovsky, Aleksandr Misharin. Φωτ./Cin.: Georgi Rerberg. Μοντ./Ed.: Lyudmila Feiginova. Μουσ./Mus.: Eduard Artemiev. Ηθ./Cast: Margarita Terekhova, Olev Yankovskie, Filipp Yankosky, Ignat Daniltsev. Παρ./Prod.: Erik Waisberg. Διάρκεια/Dur.: 108΄.

Ένας άντρας, γύρω στα σαράντα, ο οποίος πεθαίνει, θυμάται το παρελθόν του. Την παιδική του ηλικία, την μητέρα του, τον πόλεμο, προσωπικές του στιγμές αλλά και πράγματα που αφηγούνται την ιστορία του ρώσικου έθνους. Ο σκηνοθέτης συνδυάζει φλασμπακ, ιστορικά ντοκουμέντα και πρωτότυπη ποίηση για να απεικονίσει τις αναμνήσεις του

mirror1

Την ταινία προτείνει ο Θοδωρής Ρακόπουλος:

rakopoulos"Στην σκυτάλη που παραδίδει η τελευταία σκηνή της Νοσταλγίας, το Ταρκοφσκικό όραμα συνεχίζεται. Εδώ, βρίσκεται στην κορύφωση, ή μάλλον: στην καταβύθισή του - μέσα στο εγώ. Ο βυθός της μνήμης αντικατοπτρίζεται στον Καθρέφτη. Η ταινία των πολλαπλών υποκειμενικοτήτων που είναι η ζωή μας, αφού είναι πολλών ανθρώπων παιδιά τα λόγια μας, που λέει ο μακρινός συγγενής Σεφέρης. Η ταινία/πρόσωπο: πατρίδα, μάνα, αδελφή, ερωμένη."

Trailer

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Η Αλίκη στις Πόλεις Η Διπλή Ζωή της Βερόνικα »

footer-34th-sponsors