Η Αλίκη στις Πόλεις

Alice in den Städten.Γερμανία/Germany, 1974, μ/α./b&w. Σκην./Dir.: Wim Wenders. Σεν./Scr.: Wim Wnders. Φωτ./Cin.: Robby Müller. Μουσ./Mus.: Can. Ηθ./Cast: Rudiger Vogler, Yella Rottlander, Lisa Kreuzer, Kristin Edda Kochl. Παρ./Prod.: Joachim Von Mengershausen. Διάρκεια/Dur.: 110'.

Ένας Γερμανός φωτορεπόρτερ αναζητά την πραγματική Αμερική. Ενώ βρίσκεται στην Νέα Υόρκη, δέχεται διστακτικά να πάρει υπό την ευθύνη του την Άλις, ένα εννιάχρονο κορίτσι από τη Γερμανία που έχει εγκαταλειφθεί από την μητέρα του. Μαζί επιστρέφουν στην Ευρώπη αναζητώντας την γιαγιά του κοριτσιού. Θεματικές όπως η μοναξιά, η αποξένωση, η εξορία, τα σύνορα και τον σινεμά το ίδιο είναι παρούσες σε ένα από τα πρώτα αριστουργήματα του Βέντερς.

ALICE IN DEN STAEDTEN-1

Την ταινία προτείνει ο Θωμάς Τσαλαπάτης:

tsalapatis‘’Έχω χάσει την ικανότητα να ακούω και να βλέπω’’.  Και πίσω από το ασπρόμαυρο παραπέτασμα, ο Wim Wenders αφηγείται μια διαδρομή του τυχαίου σε μια γερασμένη ήπειρο, σε μια Γερμανία νεότερη κι απ τις ενοχές τις. Τον δεσμό των ανθρώπων με την απλότητα της χειρονομίας,  το πώς ο άνθρωπος εφευρίσκει ξανά, απ την αρχή τον εαυτό του μέσα στην αθωότητα.  Την εξιστόρηση μιας δύσκολης τρυφερότητας, που τελικά σου αποδεικνύει πως υπάρχεις.

Trailer

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Συγχαρητήρια στους Αισιόδοξους? Ο Καθρέφτης »

footer-34th-sponsors