Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Μαμά και η Πουτάνα

La mama et la putain. Γαλλία/France, 1973, μ/α./b&w. Σκην./Dir.: Jean Eustache. Σεν./Scr.:Jean Eustache. Φωτ./Cin.: Pierre Lhomme. Μοντ./Ed.: Jean Eustache, Denise de Casiabanca. Ηθ./Cast: Jean-Pierre Leaud, Βernadette Lafont, Francoise Lebrun, Isabelle Weingarten. Παρ./Prod.: Vincent Malle. Διάρκεια/Dur.: 217΄.

Ο Αλεξάντρ περνάει το χρόνο του πίνοντας, διαβάζοντας σε καφετέριες και φλερτάροντας γυναίκες στον δρόμο. Η αστή, συγκάτοικος σύντροφός του ανέχεται την τεμπελιά του, μέχρι που αυτός αρχίζει να κυνηγά μία μοιρολάτρη και αλκοολική νοσοκόμα.

La maman et la putain-3  

Την ταινία προτείνει η Στέργια Κάββαλου:

kavalouΟ ήρωας Αλεξάντρ κάνει το αντίθετο απ’ ό,τι λέγεται και πιστεύεται στην εποχή του. Σημασία δεν έχει η ορθότητα ή το παράδοξο των λόγων αλλά η εφευρετικότητα, η πρωτοτυπία ακόμα κι αν αυτή σημαίνει να βάζεις το χέρι σου στη φορμόλη και να το εκθέτεις για το μεροκάματο. Ένα α λα παριζιέν ποστ-επαναστατικό παραλήρημα των αρχών τις δεκαετίας του ’70 για τη μυστική ζωή που κατοικεί μέσα στο κεφάλι μας διά στόματος Ζαν-Πιερ Λεό του οποίου η πρωταγωνιστική συμμετοχή ήταν προσωπική επιλογή-εμμονή του κινηματογραφιστή Εστάς.”

Trailer