Μπάιρον: Η μπαλάντα ενός δαιμονισμένου

Μπάιρον: Η μπαλάντα ενός δαιμονισμένου

Νίκος Κούνδουρος - Ελλάδα, Ρωσσία - 1992 - έγχρωμη

 

 Σκηνοθεσία: Νίκος Κούνδουρος

Σενάριο: Φώτης Κωνσταντινίδης, Νίκος Κούνδουρος | Φωτογραφία: Νίκος Καβουκίδης | Μοντάζ: Τάκης Γιαννόπουλος

Μουσική: Γιάννης Μαρκόπουλος | Ηθοποιοί: Μάνος Βακούσης, Βέρα Σοτνίκοβα, Βασίλης Λάγγος

Παραγωγός: Νίκος Κούνδουρος | Παραγωγή: Akvo, ΕΚΚ, ΕΤ1, Mosfilm, Profilm | Διάρκεια: 138'

 

Ελλάδα Ιανουάριος 1824. Ενώ η εξέγερση ενάντια στην τυραννική Οθωμανική Αυτοκρατορία βρίσκεται στο τρίτο έτος, ο Άγγλος ρομαντικός ποιητής, Λόρδος Μπάιρον, φτάνει στο Μεσολόγγι. Επιθυμώντας να ενταχθεί υπέρ αγώνος ελευθερίας, ο Μπάιρον προσφέρει ανιδιοτελώς τη βοήθειά του στην Ελληνική Επανάσταση, πρόθυμος να αποδείξει την αξία του έως και να πεθάνει πολεμώντας. Όμως αντί για μια ένδοξη μάχη, παλεύει ενάντια στον πυρετό αλλά και και στους προσωπικούς του δαίμονες.

 

Η ταινία συμμετείχε στο 33ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 1992 και απέσπασε τα βραβεία: Καλύτερης Ταινίας, Α' Ανδρικής και Β' Γυναικείας Ερμηνείας, Φωτογραφίας, Μοντάζ, Σκηνογραφίας και Ηχοληψίας.

 

ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΣ

(1926–2017)

Ελλάδα

Επιλεγμένη φιλμογραφία:

1922 (1978)
Vortex ή Το πρόσωπο της Μέδουσας (1967)
Μικρές Αφροδίτες (1963)
Το ποτάμι (1960)
Ο δράκος (1956)
Μαγική πόλις (1954)

 

 

Διαβάστηκε 2177 φορές

Trailer

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Η νύχτα της Βαρέν »

970x230 logosFooter1