Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018 17:24

Η Φωτογραφία

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

fotografia03

Η Φωτογραφία
(La Photo)

Γαλλία/France, 1986, εγχρ./col.
Σκην./Dir.- Σεν./Scr.: Νίκος Παπατάκης/Nikos Papatakis | Φωτ./Cin.: Άρης Σταύρου, Arnaud Desplechin/Aris Stavrou | Μοντ./Ed.: Delphine Desfons | Μουσ./Mus.: Χριστόδουλος Χάλαρης/ Hristodoulos Halaris | Ηθ./Cast: Χρήστος Τσάγκας, Άρης Ρέτσος, Δέσποινα Τομαζάνη, Χρήστος Βαλαβανίδης/ Christos Tsagkas, Aris Retsos, Despoina Tomazani, Christos Valavanidis | Παρ./Prod.: EKK, Gaumont, Ikones France, Νίκος Παπατάκης/Nikos Papatakis | Διάρκεια/Dur.: 110΄

Ο Ηλίας ένας νεαρός γουναράς από την Καστοριά, κουρασμένος από τις ταλαιπωρίες που τον υποβάλει το δικτατορικό καθεστώς, φεύγει από την Καστοριά και πηγαίνει στο Παρίσι για να βρει δουλειά στην επιχείρηση ενός μακρινού συγγενή του, του Γεράσιμου, που ζει εκεί από το 1950. Με τη φωτογραφία μιας σταρ, την οποία παρουσιάζει ως αδελφή του, ο άνεργος μετανάστης καταφέρνει να χειραγωγήσει τον θείο του και να τον κάνει να πιστέψει έναν πιθανό γάμο του στην Ελλάδα. Μια αλληγορική ιστορία με τη μορφή σύγχρονης τραγωδίας, γύρω από τις «παρεξηγήσεις» και τις απάτες της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας.

Το φιλμ αποτέλεσε επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (1986) αλλά και στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών του Φεστιβάλ Κανών (1987).

Διαβάστηκε 154 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2018 22:43
IAC

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Gloria Mundi Ο Ισορροπιστής »